Over de top

Tegen een berg zie je op. Zeker als je uit zo’n vlak land als Nederland komt, dan zijn bergen een uitdaging, je wilt ze beklimmen. In het begin gaat dat vlot, maar naarmate de top meer in zicht komt, wordt de berg steiler en wordt het moeilijker de volgende stap te zetten. Als je dan op de top bent, is het uitzicht meer dan de moeite waard.

Toen wij begonnen met de voorbereidingen van het jubileum van de kerk hadden wij dat in gedachten. Een berg stenen, een berg gebeden, een berg die wij zouden beklimmen. En dat hebben wij gedaan. Er was een berg aan activiteiten, waaraan u kon meedoen en hebt meegedaan. En samen hebben we de top bereikt. Moe, maar dankbaar en voldaan kijken we uit over het werk.

Maar als je daar staat, stap je niet maar zomaar terug in de dagelijkse activiteit. Terug van de top is ook een weg om te gaan. Daarom heeft de stuurgroep voor de komende tijd nog een aantal activiteiten gepland. We beginnen in het eerste weekend van september met de prijsuitreiking van de puzzel. Het tweede weekend 9 september, is het open monumentendag, de kerk is open. Dan is er een uitstalling van liturgische voorwerpen en devotionalia uit de huiselijke kring. Op 10 september heet de pastoor van de Maria van Jessekerk in Delft ons welkom. Op 17 september volgt dan de parochiedag. In november sluiten we dan feestelijk af.

De berg is bedwongen. Op de weg terug kijken we af en toe nog om naar wat we hebben gedaan. Versterkt en tevreden kunnen we verder. Met elkaar hebben we iets moois beleefd en met elkaar kunnen we er weer tegenaan. U allen die de reis bedacht, die meewerkte om het te realiseren en u die het meemaakte: driewerf bedankt!

Gerard van Dijk


 

terug