Een berg stenen kado

De winter is zo’n beetje voorbij. Glijden, schaatsen, sneeuwballen gooien, het is voorbij. Gelukkig ook voor die mensen in Moskou en Polen die bij temperaturen van meer dan twintig graden onder nul hun dagen door moesten komen. Wie geen huis had, zat met grotere problemen. Hoe kom ik onderdak, haal ik de morgen wel, in deze kou, terwijl niemand om me geeft? Die kou gaat door hart en ziel.

Als thema voor het feestjaar hebben wij gekozen voor “ Een berg stenen, een berg gebeden.” Een berg gebeden, want daarvoor komen wij samen. Maar ook een berg stenen, netjes op elkaar gestapeld, waaruit wij ons huis hebben opgebouwd. Dat huis, daar komen we graag, daar voelen wij ons thuis. Je huis, de plek waar je je veilig voelt, waar je welkom bent, wanneer je ook aanbelt, waar je met open armen ontvangen wordt door mensen die van je houden.

Aan zo’n huis moet ook Bisschop Van Luyn gedacht hebben toen hij het kerkbestuur antwoordde. Eerder was namens het kerkbestuur gevraagd wat hij voor cadeau zou wensen bij gelegenheid van dit jubileum. Want een feest wordt groter als je het met anderen kunt vieren. Een feest voor mensen die niets terug kunnen geven…. De bisschop weet als geen ander dat er binnen ons bisdom en ook binnen onze stad nog heel wat jonge mensen dakloos, stroomloos en uitzichtloos rond lopen. Zwerfjongeren noemen wij hen. Geen rugzak, en al helemaal geen rugzakje met een budget, geen huis, geen draad aan het lijf. Juist voor hen wil de bisschop een alternatief. Een dak boven het hoofd, een plek om te studeren, een warm thuis, waar je welkom bent en waar je problemen kleiner worden en niet groter. Om van daar uit een andere start te kunnen maken, op naar werk, naar waardering en naar eigenwaarde.

Die oplossing kan onze parochie natuurlijk niet alleen en niet zomaar bieden. Daarom is de stuurgroep op zoek gegaan naar partners om mee samen te werken. Die vonden wij in het Leger des Heils. In de Ruysdaelstraat bouwt het Leger zo’n huis. In dat huis komt een studieruimte. Dat zou een mooi cadeau zijn aan de bisschop, een plek in een huis, dat perspectief biedt aan zwerfjongeren.

Die bouwsteen voor dat huis kunnen wij leveren. Wij willen hem aan de bisschop geven als hij ons bezoekt op 20 augustus. Een stukje onderdak in een koude wereld, een glijbaan naar succes? Doet u mee? Kunnen wij de bisschop een berg stenen geven? Stenen waarmee wij het Huis van de Heer opbouwen, een samenleving waar plaats is voor velen!

Voor het geschenk wordt een speciaal gironummer gebruikt
Postgiro 2745 t.n.v. Jubilea Parochie Maria van Eik en Duinen.

 

 

 

 

terug